Tubecon on osoitus suoratoistopalvelu YouTuben voimasta

Suomalaiset ovat pysyneet hyvin mukana digiloikan tahdissa ja suomalaisia pidetäänkin IT-alan huippuosaajina. IT- ja ohjelmistopalveluala on ollut

Suomessa pitkään nousujohteinen. Joinakin vuosina kasvua on ollut edellisvuodesta jopa yli 20%. Peliyhtiöillä on ollut kasvussa merkittävän suuri merkitys, mutta muutkin alan yritykset ovat onnistuneet kasvamaan ja kasvua on niissä tapahtunut maailman keskiarvoa enemmän, mikä on upea suoritus pienen Suomen IT-alan yrityksiltä.

Erityisen runsaasti suomessa ovat kasvaneet pilvipalveluihin keskittyneet pienet ja keskisuuret ohjelmistoalan yritykset. Sen sijaan suurimmissa alan yrityksissä on nähty jopa pienoista liikevaihdon alenemista. Yli puolet suomalaisista yrityksistä käyttää jonkinlaisia maksullisia pilvipalveluja, joten tällä alalla tuntuu riittävän kysyntää. Suomessa myös suoratoistopalvelu YouTube on noussut aivan ennennäkemättömään suosioon ja sen kautta monet tubettajat ovat nousseet nuorten idoleiksi. Esittelemme tässä artikkelissa, kuinka YouTuben voima näkyy Suomessa ja kuinka se on osoitus sekä YouTuben että suomalaisen IT-alan voimasta!

Mikä ihmeen Tubecon?

YouTube on tunnettu ja suosittu suoratoistopalvelu, jossa käyttäjät voivat helposti jakaa erilaisia videoita. YouTuben ympärille on noussut myös aivan uusi ilmiö: tubettajat, jotka ovat monen nuoren esikuvia. Monien tubettajien suosiota ja idoli-asemaa voidaan jo verrata suosittujen rock-tähtien asemaan eikä tätä taustaa vasten olekaan ihme, että myös tubettajien ympärille järjestetty Tubecon-tapahtuma on ollut erityisen suosittu. Tänä vuonna tapahtumaan odotettiin 20 000 kävijää ja tapahtuma onkin kasvanut sen jokaisena järjestämisvuotena. Vuoden 2019 Tubecon-tapahtuma on jo lajissaan kuudes. Tubeconin suosio lähenteleekin jo suosittujen festareiden suosiota ja hurmoksellisuutta.

Tubecon 2019

Vuoden 2019 Tubecon-tapahtuma järjestettiin 16. – 17. elokuuta. Tapahtumapaikkana toimi Helsingin Messukeskus ja kyseessä oli 6. Tubecon-tapahtuma. Tubettajia tapahtumaan osallistui huimat 200 kappaletta, joten paikalla oli hyvin monenlaiseen makuun sopivia Tube-tähtiä. Esiintyjinä Tubecon 2019 -tapahtumassa nähtiin muun muassa Roni Back, Pinkku Pinsku, Deata, Mandimai, Miklu, Mona Ilona, Tixtuu, Roponen, Mauton, Jop, Nova, Joona Hellman, Elisa Malik, Jarno Laasala, Matias Auramo, Lila Xenia, Sari Aalto, Daka, Kuparikettu, Ellen Aliisa, Iida Pasanen, Ava Maria, Robbe, Aino, Saara Daniela, Bettina, Lotta Hög, Ville Mäkipelto, Heidi H, Leevi Leivo, Lumiaurora, Hassan Maikal sekä Sara Karoliina. Paikalla olivat myös Poliisi, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Pelastakaan lapset ja Otava. Kattaus olikin tänä vuonna erityisen monipuolinen!

Miksi Tubeconin suosio on kasvusuuntainen?

Tubeconin suosion kasvuun on monia syitä. Ensinnäkin sen esiintyjäkaarti on todella monipuolinen, tarjoaahan YouTube hyvin laaja-alaisen aiheiden kirjon. Tämä lisää potentiaalisten vierailijoiden määrää. Tubettajia osallistuukin tapahtumaan hyvin erilaisista aihepiireistä käsin. Tarjolla on esimerkiksi perhe-kanavia sekä tee se itse -videoita. Myös esiintyjät hyötyvät festarista, sillä he saavat sen kautta lisänäkyvyyttä. Tapahtuma onkin win-win-tilanne sekä esiintyjille, kävijöille että tapahtuman järjestäjille.

Tubeconin kohderyhmä

Tubeconin kohderyhmää ovat tubettajien fanit. Suuri osa tapahtuman vierailijoista on 13 – 15-vuotiaita. Tapahtumaan ei kuitenkaan ole ikärajaa, joten hyvin monen ikäiset Tube-fanit voivat ottaa siihen osaa. Myös nuoret Tube-esiintyjät on huomioitu tapahtumassa, sillä jokaisella tubettajalla on tapahtumassa oma avustaja, jonka tehtävänä on viedä tubettaja esiintymisiin sekä olla tapahtumassa tukena. Kaikista nuorimpien vierailijoiden kohdalla tapahtumajärjestäjä toivoo, että vanhemmat olisivat lasten mukana tapahtumassa.